Külföldi nyelvtanulási programra pályázhatnak a diákok

2020.02.28. 12:18

Megnyílt a külföldi nyelvtanulási program pályázati felülete diákoknak és iskolai csoportoknak. A program célja a magyar fiatalok idegennyelv-tudásának növelése, ezért 9. és 11. évfolyamos tanulók angol, német és francia nyelvterületre utazhatnak nyáron nyelvet tanulni a kormány támogatásával.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben azt írta, a támogatás

diákonként mintegy 2000 eurót jelent,

ami a kiutazás és kint tartózkodás minden költségét fedezi, így nem jelent plusz kiadást a családoknak.

A diákok délelőttönként nyelvi kurzusokon vesznek részt, délután és hétvégén pedig a nyelviskolák kulturális és sportprogramokat szerveznek nekik.

A programban 140 ezer középiskolás jogosult részt venni idénForrás: Getty Images/sturti/

A programban 140 ezer középiskolás jogosult részt venni idén. Anglia, Írország és Málta, Ausztria és Németország, valamint Franciaország lehet célország.

Mint a napokban bejelentették, a koronavírus-helyzetre tekintettel Kínába idén nem indítanak csoportokat.

Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a "Pályázom" menüpont alatt.

Erre egyéneknek 60 napig, intézményeknek 30 napig van lehetőségük.

Az egyéni pályázóknak a "Kurzuskereső" menüpontban kell kiválasztaniuk a helyszínt. A pályázat benyújtásához a tanulóknak és a szülőknek, gondviselőknek szükségük van Ügyfélkapura.

Csoportok esetén intézményi adategyeztetés a pályázat benyújtásának előfeltétele. Erről a Tempus Közalapítvány minden jogosult intézményt értesített, és a folyamat egy hete már megkezdődött.