Az ügyészség csalás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt emelt vádat egy kaposvári férfi ellen, aki ismerősei több száz millió forintját fektette be a tőzsdén, illetve kölcsönkérte vállalkozás indításához, majd majd soha többé nem adta vissza.

A férfi 2009 és 2014 között két brókercégnek is ügyfele volt, így saját részre online kereskedhetett, de pénzügyi szolgáltatásra nem volt jogosult. Ennek ellenére több ismerősével elhitette, hogy brókerként nagy haszonnal tudja befektetni pénzüket.

A férfi tíz ismerősétől összesen több, mint 100 millió forintot vett fel, amelyekkel jogtalanul befektetett a tőzsdén, ám azok végül semmit nyertek vele, sőt, még veszítettek is, a pénzük egy részét ugyanis soha többé nem látták viszont.

A férfi sikertelen befektetései és tartozásai miatt rossz anyagi került, ezért barátaitól nagy összegeket, akár 66 millió forintot is kölcsön kért, azzal, hogy vállalkozásokat indít, melyekez szüksége van némi kezdőtőkére. A férfi titkolta valós jövedelmi helyzetét, és elhitette ismerőseivel, hogy visszafizeti nekik a kölcsönt. A megtévesztett ismerősök azonban csak a töredékét kapták vissza a kölcsönadott összegeknek, mert a férfi a kicsalt pénzt végül saját magára költötte. 

A bíróság a férfit hat év börtönre ítélte, az ügyész emellett 188 millió forint vagyonelkobzásért fellebbezett.