Az ügyészség vádat emelt egy negyvenhat éves körösladányi nő, és huszonnégy éves élettársa ellen, akik kis híján halálra vertek és kiraboltak egy nyolcvannyolc éves asszonyt.

Az élettársak 2018. november 13-án, este bementek az egyik nyugdíjas, beteg szomszédasszonyukhoz. A nő az udvaron talált 

vascsővel fejbe vágta az asszonyt, miközben pénzt követelt tőle, és kilökdöste a folyosóra, ahol tovább verte. Az asszony a bántalmazástól a földre esett, beverte a fejét a kőbe, amitől  erősen vérezni kezdett. Támadója azonban még ezt látva sem hagyta abba a verést, combján és felsőtestén többször megrugdosta. 

A férfi ezalatt az ajtóban várt, és biztatta társát. A nő ezután átkutatta a házat, és 

tűzifát, illetve fagyasztott húst talált. Ezeket átadta a párjának, aki gyorsan elrakta a holmikat, majd elmenekült. A nő ezután rátalált az asszony ékszereire, pénzére és telefonjára, ezeket összecsomagolta, és magával vitte. 

De nem menekült, ehelyett összekötözte a kövön fekvő, összevert idős asszony kezét-lábát, száját pedig betapasztotta.

A nő az éjszakát a házában töltötte, majd hajnalban magára hagyta az idős asszonyt, és elment. Az asszony közben a lábai kivételével kiszabadította magát, azonban sérülései miatt mozdulni, segítséget kérni nem tudott. Végül szomszédja és gondozója találtak rá késő délelőtt, akik hívták a mentőket és a rendőröket. 

A bántalmazás következtében a nyugdíjas nő 

életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mivel 16 órán át feküdt a hideg padlón, teste nagyon hideg volt, 

ami már önmagában életveszélyes. Csak a gyors orvosi segítség mentette meg az életét.

A házaspár ellen rablás, gyilkossági kísérlet és életveszélyes testi sértés miatt emeltek vádat.