A gyilkos apjának szabadulásától tart a sólyi család

2020.03.03. 17:46

F. Ferencet idén februárban ítélte el a bíróság, amiért 2018-ban meggyilkolt egy 8 éves kislányt Sólyon. Az ítélet után a lány testvére azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a börtön ajtajában fogja várni Ferencet, hogy kérdőre vonja. Ezek után az interneten a gyilkos apja halálosan megfenyegette a kislány bátyját, amiért letartóztatták. A család most attól tart, hogy a fenyegetőző apát kiengedhetik a rácsok mögül.

Huszonkét nap telt el azóta, hogy a bíróság zaklatás miatt letartóztatta a sólyi gyilkos 49 éves apját, aki akár már a jövő héten szabadulhat. A férfi a fia tárgyalási napjai után, már tavaly november sértő bejegyzéseket tett közzé a közösségi oldalán az áldozat családjáról.

Forrás: police.hu

Februárban F. Ferencet 15 év börtönre ítélte a bíróság első fokon a 8 éves sólyi kislány meggyilkolásáért. Az ítélet után a lány bátyja a Borsnak azt mondta, hogy szabadulása után a börtön kapujában fogja várni a fiút, hogy számonkérje. A cikk az interneten is megjelent, ahol F. Ferenc apja halálosan megfenyegette a gyászoló testvért.

Ha annyira menő vagy, találkozzunk most Sólyban. Bevállalok érted egy életfogytiglant. Tudom, hol laksz, kutya, és én foglak kivégezni. Odalépek, és egy injekciós tűvel nyakon szúrlak. Utána lelocsollak benzinnel, és felgyújtalak. Így fogsz járni, kutya"

A férfi ügyvédje a Borsnak elmondta, hogy védence megbánta amit tett, és nem gondolta komolyan a fenyegetéseket. Eddig nem volt lehetősége bocsánatot kérni, de a jövőben szeretné majd ezt megtenni.

A gyászoló testvér, Dániel nem zárkózik el a bocsánatkérés elől.

A húgom gyilkosának sosem tudnék megbocsátani, de az apjának – ha valóban őszintén bocsánatot kérne – Adrienn emlékére tekintettel megtenném. Nem akarok ellenségeskedni, felejtsük végre el egymást örökre. Habár ennek ellenére tartok tőle, s annak örülnék, ha elzárva tartanák" – mondta a lapnak a testvér.

A fenyegetés után az iskolában még inkább támogatták a tanárai a 15 éves fiút, akinek a tornaórán egy rossz mozdulat után elszakadtak a szalagok a térdében, így az elmúlt időszakot gipszelt lábbal, otthon töltötte a családjával.

Forrás: --

A családfő szerint az előző hetekben végre nyugalomban tudtak élni, de retteg attól, hogy ha kiengedik a fenyegetőző férfit, akkor újra rémálom lesz az életük.

"Ha kiengedik, és még a házi őrizetet sem rendelik el, azonnal kérvényezni fogom a szomszéd településen élő férfi távoltartásának elrendelését" – mondta a férfi.

Az ügyészség a letartóztatás lejárta előtt öt nappal tesz javaslatot a letartóztatás meghosszabbítására.

Ahogy azt korábban megírtuk, 2018-ban, az akkor 16 éves fiú sétálni hívta a 8 éves kislányt Sólyon. Kimentek a Séd patakhoz, ahol a fiú féltékenységből levetkőztette deréktól lefelé és meggyilkolta. A kislány holttestét a Séd pataknál találták meg másnap hajnalban, megfulladt. F. Ferencet a napokban 15 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de mivel fellebbezett a döntés ellen, ez még nem jogerős.