Bajkai István: Szenvedés és szenvedés között nem szabad különbséget tenni

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a társasházi törvényről, valamint az emlékezés fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus a választási ígéretéhez híven továbbra is tartja, hogy a társasházi törvény több pontja is felülvizsgálatra szorul, hiszen a régi törvény több pontja felett elment az idő, valamint új kihívásokkal is szembe kell nézni, mint az Airbnb, a házakban megvalósuló hangoskodás, a birtokvédelem, a liftek felújításának a közösségi arányának ügye. Ez utóbbi kapcsán azt hozta fel példának, hogy Erzsébetvárosban, amikor még alpolgármester volt, többször találkozott olyan problémával, hogy egy társasházban azért nem tudtak liftet beszerelni, mert annak költségeihez a földszinten lakók nem járultak hozzá.

Hozzátette, a különböző okok miatt elmaradt beruházások értéke meghaladhatja a 100 milliárd forintot Erzsébetvárosban az elmúlt ötven évre visszatekintve. Az való igaz, hogy a kilencvenes évek legelején a lakók igen kedvezményesen vehették meg a lakásaikat, de ezzel óriási terhet is magukra vállaltak, amivel a vásárláskor sokan nem is voltak tisztában. Felidézte a politikus azokat a felméréseket, amelyeket még alpolgármesterként készített el, ahol szerepelt olyan ház, aminél csak a tető felújítása került 200 millió forintba, azaz a lakók azzal kénytelenek szembenézni, hogy képtelenek a felújítást – immár tulajdonosként – finanszírozni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.