Elhagyhatja a börtönt a férfi, akit a 17 éves Csenge meggyilkolásával vádoltak

Vágólapra másolva!
A bíróság négy évre ítélte azt a férfit, akit a 17 éves borsodnádasdi Csenge meggyilkolásával vádoltak. Azért kaphatott ilyen enyhe ítéletet, mert a bíró szerint a bántalmazás nem volt bizonyítható, ezért csak gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el. Mivel a férfi 2017 óta előzetesben volt, így a bíróságról egész egyszerűen kisétálhatott – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A férfi a tárgyaló terembe a kezén még bilincsben érkezett, az azonban később lekerült rólal, a bíróságról már szabadon kisétálhatott.

Korábban azzal vádolták, hogy ő ölt meg egy 17 éves borsodnádasdi lányt.

A bíró indoklása szerint azonban a férfi csak gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő verte meg Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg.

Így már csak a holmijáért megy majd vissza a börtönbe.

A férfi korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később pedig egy erdős részen találta meg az eszméletlenül fekvő lányt.

Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

Az ítélet hallatán Csenge édesanya őrjöngve zokogott, majd összeesett.

Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy a férfit ne engedje ki. Később a Blikk tudósítása szerint a folyosón elájult az asszony, mentőt kellett hívni hozzá.

A 17 éves lány holttestét 2017. szeptemberében egy vízelvezető aknában találták meg. Az orvosszakértő szerint még élt, amikor az oda került, halálát fulladás okozta.