Nincsenek még kutatások arról, hogy a gendersemleges nevelés mit eredményez

Hír TV : Címlap: Genderideológia és gyermeknevelés
Vágólapra másolva!
Egyre több az olyan kiskorúaknak szánt rajzfilm, amiben a szereplők melegek, leszbikusok. Az erőszakos LMBTQ lobbi újabban a Disney egyik szereplőjét érte el, a lila küklopszként ábrázolt szereplő ugyanis a saját neméhez vonzódik, amit az alkotók előre jeleztek is. Arra, hogy a nemi identitás miért kapott ekkora szerepet a gyerekeknek szánt rajzfilmekben és, hogy kinek a feladata a felvilágosítás a Hír Tv Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia, a 888 újságírója, Őry Mariann, a Magyar Hírlap külpolitikai rovatvezetője és Kroó Zita, az Origo újságírója kereste a választ.
Vágólapra másolva!

A Disney alkotói egy nyíltan leszbikus rendőrnőt kreáltak egy egész estés mesében. Őry Mariann szerint azonban nem fontos tudni egy fantáziavilágban, hogy a mesebeli figurának milyen neme van. Ugyanakkor a Magyar Hírlap külpolitikai rovatvezetője szerint, akik ezt a szereplőt megalkották, tudták előre, hogy megosztó lesz. Fodor-Horváth Zsófia szerint viszont ez még egy jobbik eset, ha a szülők előre tudják, hogy milyen mesét mutatnak meg a gyerekeiknek, ellentétben azzal, amikor a néző akkor szembesül a különös megközelítéssel, amikor már beültek a vetítésre. Példaként említett egy családi filmet, amiben két meleg pár nevel egy kutyát, akiket piedesztálra emelnek a film alkotói.

–tette hozzá a 888.hu újságírója.

Korábban senkit nem érdekelt Micimackó Malackájának neme, a mese története ennél fontosabb volt –mondta az Origo munkatársa. Kroó Zita szerint

fontosabb, hogy a gyerekek a mesén keresztül levonják a tanulságokat és megtudják különböztetni a jót a rossztól.

Azt, hogy a szereplő nő vagy férfi, esetleg meleg, teljesen irreleváns a mese történet szempontjából, a gyereket sem fogja érdekelni.

Azonban nem ez az első eset, hogy az LMBTQ lobbi teret akar nyerni a mese világában, ugyanis korábban a Jégvarázs című rajzfilm főszereplőjét akarták leszbikusként ábrázolni, ám a nagy felháborodás miatt ez nem valósult meg. Egy hazánkban is játszott mesében azonban már csattant el homoszexuális csók, amire reflektálva lapunk munkatársa megjegyezte:

A szülő dolga a felvilágosítás

Azt, hogy a szexuális felvilágosítást mikor kell megejteni a szülő dolga –véli Fodor-Horváth Zsófia. Az újságíró szerint ugyanis

a szülő dönti el, hogy milyen ideológiában neveli fel a gyerekét,

ezt a szabadságot viszont meg kell hagyni a szülőknek. Ezek a típusú mesék viszont ebbe a szabadságba szólnak bele.

Forrás: Hír Tv

Már vannak olyan szülők például Hollywoodban, akik gendersemlegesnek nevelik a gyereküket, ezáltal a gyerek maga dönti el, hogy mit akar felvenni, milyen hajviseletet választ magának. Azonban a nemi identitás kialakulásának van egy nagyon szenzitív periódusa Fodor-Horváth Zsófia szerint, amibe ha a szülői ilyen módon belepiszkál, az nagyon káros lehet.

Ugyanis arról még nincsenek kutatások, hogy a gendersemleges nevelés mit eredményezett,

arról viszont van, hogy transzneműek bánták már meg például a nem átalakító műtétüket és emiatt mérgesek a szüleikre.

Kroó Zita azonban reméli, hogy nem lesz trend a gendersemleges nevelés, bízik benne, hogy ennél normálisabb emberek élnek Magyarországon. Fontos, hogy legyen férfi és női szerep és a gyerek maga döntse el, hogy melyiket követi.

–tette hozzá. Őry Mariannt pedig meglepné, ha akár Magyarországon akár tőlünk nyugatra az emberek ilyen a gendersemleges nevelés irányába mennének el. Ugyanakkor veszélyről beszélhetünk akkor, ha a hatóságok vagy a politika ezt erővel akarja keresztül verni –tette hozzá.