Egy 21 éves salgótarjáni férfit, rossz körülmények között élő férfinak azt ajánlotta, hogy szállást és pénzt ad nekik, ha nála dolgoznak. Ehelyett azonban embertelen módon kínozta őket.

A fiatal férfi 2019-ben két nyugdíjas, hajléktalan férfit rávett, hogy dolgozzanak nála, amiért napi 8000 forintot és szállást ajánlott nekik. Ennek azoban csak a töredékét fizette meg, ráadásul hihetetlenül megalázó körülmények között tartotta őket. Egyiküket egy 8 m²-es, fűtetlen nyári konyhában, míg másikukat az udvaron álló autóban szállásolta el. 2019 tavaszán és nyarán az egyik férfit többször is megkötözte, láncot tett a nyakába, és a kerítéshez kötötte.

Február 7-én 70.000 forintot fizetett egy férfinak azért, hogy egy hajléktalan szállón élő férfit elszállítson hozzá. Ezután azt a férfit is szörnyű körülmények között dolgoztatta, emellett a  nyári konyhában egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon altatta. Amikor megpróbált elszökni, leszállította a buszról, és visszavitte a házába, aholarra kényszerítette, hogy maradjon, amíg nem dolgozta le a 70.000 forintot.

A férfit kizsákmányolás, illetve emberkereskedelem miatt letartóztatták. A bíróság szerint erre a bűnismétlés, szökés, elrejtőzködés, és a bizonyítás nehezítése miatt volt szükség volt.