A kormánynak az emberek véleményére kell építenie a politikáját ahhoz, hogy sikeresen tudjon fellépni - közölte Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence azt mondta, hogy a magyar emberek véleménye szerint meg kell védeni az ország határait, ezért a kormánynak - az "emberek kollektív bölcsességében" bízva - kötelessége ezt megtenni. 
Magyarország komoly eredményeket ért el ezen a téren 

- emelte ki Tuzson Bence. Az államtitkár azt is mondta,  

olyan szabályozásra van szükség, amely megállítja a börtönbizniszt, helyére teszi az értékeket, és az esetleges kifizetéseket a bűncselekmény áldozatainak adja. 

Akik nem érzik az erkölcsi problémát ebben a kérdésben, azok tévednek, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják, hogy alapvető társadalmi kérdésről van szó

- mondta Tuzson Bence.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-ánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Tuzson Bence hozzátette, hogy a büntetőpolitika célja az, hogy visszatartsa az embereket a bűncselekmények elkövetésétől. Ha a börtönökben otthoni körülményeket teremtenének, elvennék ezt a visszatartó erőt - fűzte hozzá az államtitkár.

Tuzson Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt,  hogy 2015 óta nem volt annyira komoly a migrációs helyzet, mint most. 

A nemzeti konzultációnak köszönhetően azonban Magyarország felkészült a határvédelemre - hangsúlyozta.

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-ánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy amíg polgári kormány van, egy illegális bevándorló sem teszi be a lábát Magyarországra. 

Tuzson Bence szerint közös európai fellépésre van szükség, és el kell ismerni azokat az országokat, amelyek védik határaikat.

Magyarország a szomszédos országokkal szorosan együttműködik a határvédelemben,  déli szomszédjainak és Észak-Macedóniának pedig segítséget is nyújt  - mondta az államtitkár.