Hihetetlen dolgokkal mentegette magát a bíróságon a feleségét felkoncoló férfi

2020.03.04. 15:18

A szentpéterszegi férfi 36 késszúrással gyilkolta meg a feleségét, majd az egyik fiát is meg akarta ölni. A férfi azzal védekezett a bíróságon, hogy cukorbeteg, és hangokat hallott a fejében, amik a gyilkosságra buzdították. Azt is meg tudta magyarázni, hogy a gyerekei miért vallottak ellene – írja a Blikk.

M. Árpád a vád szerint 2018. októberében akkor támadt rá a feleségére, amikor a nő ebédet főzött a házuk teraszán. Az asztalon több kés is volt. A feldühödött férfi megfogott egyet, és leszúrta a nőt, aki azpnnal a földre esett. Ezek után még 35-ször szúrta meg a feleségét a mellkasán, hasán, kezén és a lábán.

A nő percek alatt elvérzett és a helyszínen meghalt. A férfi ezek után az egyik fiát is le akarta szúrni, mert az meg akarta védeni az anyját. Végül a TEK kommandósai fogták el a férfit az otthonában, aki ekkor magával is végezni akart.

Az ügyészség életfogytiglani büntetést kért a férfira. A mai előkészítő ülésen a férfi beismerhette volna a tettét, de ezt elutasította és vallomást tett – írja a Blikk.

Minden elhomályosult

M. Árpád a vallomásában azt állította, hogy egyáltalán nem emlékszik a gyilkosságra. Súlyos cukorbeteg, ezért fordulhatott az elő, hogy minden elhomályosult előtte. Később már azt mondta, hogy hangokat hallott a fejében, amik arra bíztatták, hogy ne foglalkozzon a családjával, mert nem az övé a gyerek. A férfi ennél a pontnál elsírta magát.

Egy korábbi fotóval próbálta bizonygatni, hogy mennyire boldogok voltak a feleségével.

Azt mondta, nem bántotta többször a feleségét, mint ami normális egy több mint 30 éves házasságban.

Állítása szerint a gyerekeik azért vallottak ellene, mert elfogultak, hiszen mindenkinek az anyja a legfontosabb. Azzal zárta vallomását, hogy bűntudata van, amiért gyilkolt.