Engedély nélkül kezdődött egy beruházás Dombóváron

Szabó Loránd
Vágólapra másolva!
A kispesti és mogyoródi korrupciógyanús ügyletek után most Dombóváron is fény derült egy korábbi kétes beruházásra –számolt be a Hír Tv. Ugyanis a korábbi DK-s polgármester, Szabó Lóránd közreműködésével a szükséges hatósági engedély nélkül kezdődött Dombóváron egy környezetrendezési beruházás. A megrendelő pedig az a civil szervezet, aminek a volt polgármester az elnöke, aki azt mondta: nem tudta, hogy engedélyeztetni kell a beruházást. A Gyurcsány-párti politikusnak a környezetrendezési beruházás azért is lehet fontos, mert pont az érintett terület mellette lakik.
Vágólapra másolva!

Dombóvár DK-s polgármestere még tavaly, egyik utolsó intézkedéseként több, mint kétmillió forintot szavaztatott meg a képviselő-testülettel egy természetvédelmi területen található tó környezetrendezésére. A beruházás Európai Uniós pályázaton további 10 millió forintot kapott. A munkát a volt városvezető utasítására annak ellenére megkezdték, hogy a

környezetvédelmi hatóságtól nem kaptak engedélyt.

Szabó Lóránd - akit korábban jogerősen elítéltek sikkasztásért, jelenleg pedig a Tolna megyei közgyűlésben DK-s színekben politizál - azt mondta, hogy nem tudta, hogy engedélyeztetni kell a beruházást. Ettől függetlenül az önkormányzattól követeli az önerőt.

–nyilatkozta Szabó. Az önkormányzat azonban vizsgálatot indított az ügyben.

Szabó Loránd, Dombóvár volt DK-s polgármestere. Forrás: Facebook

A pályázat nyertese egyébként az a Kapos- Hegyháti Natúrpark Egyesület, aminek elnöke a Szabó Lóránd, akinek azért is lehet szívügye, hogy megvalósuljon a beruházás, mer a tó mellett lakik.

Kispesten és Mogyoródon is hasonlóan trükköznek

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk a korrupciógyanús ügyleteiről ismert Kispesten is hasonlóképpen játszották ki a szabályokat. Ott ugyanis a szocialista városvezetésnek dolgozó volt Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodája irodavezetőjének anyósa jutott hozzá jutányos áron egy akkor még beépíthetetlen területhez. Guzmics Zsombor anyósa

egy nyílt licitáláson vásárolt kétmillió forintért egy telket,

majd a vásárlás után azt a lányának ajándékozta. Ezután –az egyébként központi helyen fekvő telket –átminősítették és egy kétszintes házat építettek rá, aminek a piaci étéke körülbelül 50-60 millió forint.
Mogyoródon pedig egy tízhektárnyi erdőt vágna ki a "Civilek Mogyoródért" képviselői és polgármesterük Paulovics Géza, annak érdekében, hogy a területet átminősítsék, parcellázzák és jelenlegi értékének sokszorosáért értékesítsék.

Az erdőnek egy része azonban a polgármester anyjának a tulajdona,

amit a helyi Fidesz szerint nem jelzett a képviselő-testületi ülésen a városvezető. Mogyoródon egyébként közel ezer üres telken lehetne építkezni. Az erdőirtás ellen sok helybéli felemelte a szavát.