Semmire nem emlékszik a Borsodnádasdon meggyilkolt Csenge anyja

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
A 17 éves Csenge gyilkosát 4 év börtönre ítélte a bíróság, és a férfinak nem is kellett visszamennie a börtönbe. A bíróság úgy döntött, hogy a büntetéséből fennmaradó időt házi őrizetben kell letöltenie. Az ítélet után Csenge anyja elájult a folyosón. Mostanra újra erőt érez magában, hogy harcoljon az igazáért – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A meggyilkolt lány anyja nem tudta elfogadni a bíróság döntését, térden állva, sírva könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletet. Végül a bíróság folyosóján elájult, a mentők kórházba vitték.

– mondta a Blikknek az anya.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Semmire sem emlékszem. Most már jobban vagyok és újra érzek magamban annyi erőt, hogy tovább harcoljak az igazamért.

Egyszerűen nem történhet meg, hogy ez az ember szabadlábon van, miközben elvette az én csodálatos lányom életét. Két és fél éve minden percem egy pokol, ő meg mosolyogva éli tovább a mindennapjait. Ilyen nincs!

Nekem a temetőbe járás jutott, neki pedig a gondtalan élet. Nagyon remélem, hogy másodfokon nem ilyen döntés születik, és Roland hosszú évekre visszakerül a rácsok mögé" – mondta a nő, akit a zárt osztályról a pszichiátriára vittek.

B. Rolandra az ügyészség gyilkosság miatt 14 év börtönt kért, a bíróság szerint viszont nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy ő verte meg a lányt. Az pedig, hogy az aknába dobta a már szerinte halott lányt, mindössze gondatlan gyilkosságnak minősül, nem pedig szándékosnak.

– mondta a lapnak zokogva Csenge anyja, akit többen is megkerestek, hogy tüntetést kellene szervezni Borsodnádasdon az ítélet miatt.

Ahogy azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy borsodnádasdi vízaknában találták meg 2017 szeptemberében. Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a hatóságok szerint

bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki ekkor már eszméletlen volt.

Félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta.

A bíróság szerint azt nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte meg a lányt. Abban viszont bűnös, hogy az aknába dobta, és magára hagyta Csengét.