Orbán Viktor: Nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első

Vágólapra másolva!
A kormánytól azt követeli meg a helyzet, hogy biztosítsa a védekezési munkához szükséges forrásokat, és „a vírus elleni küzdelemnek anyagi gátja, akadálya nem lesz” –mondta Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülése után. 
Vágólapra másolva!

Nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülését követően, hangsúlyozva:

A kormányfő kiemelte: az operatív törzs az emberéletek védelmével foglalkozik. Hangsúlyozta, hogy a hatékony védekezés mindenkitől erőfeszítést követel.

Percről percre

Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról készült percről percre tudósításunkat itt olvashatják.

Nem lesz anyagi gátja a védekezésnek

Magyarországon szinte mindenki bízik az orvosokban, ápolókban, a közegészségügyi szakemberek tekintélye magas - mondta. Hozzátette, a kormánytól azt követeli meg a helyzet, hogy biztosítsa a védekezési munkához szükséges forrásokat, és "a vírus elleni küzdelemnek anyagi gátja, akadálya nem lesz".

Orbán Viktor a politikai pártoktól önmérsékletet kért, az emberektől pedig együttműködést; azt kérte, legyenek megértők, ha azt tapasztalják, hogy a vírus elleni küzdelem kényelmetlenséggel is jár. Most a józan ész diktálja a szabályokat - mutatott rá.

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. március 5-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kedden dől el, hogy lesznek-e március 15-i ünnepségek

Ha az európai helyzet romlik, akkor kedden lemondják a központi ünnepséget, ha viszont úgy látják, hogy erre nincs szükség, akkor nem - tudatta a kormányfő.

Ha azonban a helyzet súlyosbodik, akkor az operatív törzs tud rendezvényeket betiltó döntéseket is hozni - mondta Orbán Viktor.

A magyarországi védekezés a koronavírus ellen most az egyedi esetekre összpontosít - mondta Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta:

Csoportos esetekről akkor lehet beszélni, amikor gócpontok vannak, továbbá a legrosszabb, amikor tömegessé válnak az esetek. A cél, hogy csak egyedi esetek legyenek - tette hozzá. Orbán Viktor kitért rá:

Jelenleg ilyen még nincs, de remélhetőleg mielőbb lesz - közölte. Hozzáfűzte: akkor lesz viszonylagos nyugalom, ha felfedezik a vakcinát, és az elérhető lesz mindenkinek.