Milliókat próbált kicsalni egy idős nőtől Sárbogárdon

Vágólapra másolva!
Befejezték a nyomozást az ellen a 37 éves férfi ellen, aki egy sárbogárdi nyugdíjastól csalt ki 150 ezer forintot, azzal az ürüggyel, hogy rokona börtönbe került, és a pénz a szabadulásához kell. A férfi kétszer is kereste őt telefonon, és milliókat próbált kicsalni tőle, a nő azonban még időben hívta a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Egy 75 éves sárbogárdi asszony jelentette a rendőröknek októberben, hogy öt nappal korábban ismeretlen hívást fogadott telefonjáról.

A vonal túlsó végén egy férfi volt, aki azt mondta neki, hogy keresztfia balesetet okozott Budapesten, ami miatt a rendőrök őrizetbe vették. Hozzátette, hogy 150 ezer forintért szabadlábra kerülhet a rokona.

Ezután elmondta neki, hogy ehhez hol és milyen módon kell elhelyeznie a pénzt. A nő mindezt elhitte, és mivel aggódott rokonáért,

követte az idegen férfi utasításait.

A pénzt egy tárcába tette, és saját lakása pincéjének lejárójánál elhelyezte. Innen a férfi azt másnapra elvitte.

Az asszony

október 28-án szintén ismeretlen hívást kapott, ugyanaz a férfi kereste, és ekkor azt közölte, hogy a keresztfia még mindig börtönben van, további háromszázezer forintot kellene kifizetni, ha azt szeretné, hogy szabaduljon,

de lehetséges, hogy később egymillióra is szükség lesz.

A nőnek viszont ekkor már gyanús volt a helyzet, ezért nem fizetett többet, ehelyett

értesítette a rendőröket.

A sárbogárdi rendőrök egy nap alatt azonosították, elfogták, és kihallgatták a férfit.

A rendőrök a napokban befejezték a csalás miatt indított nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek.