Elítélte a bíróság azt a nőt, aki hagyta meghalni a csecsemőjét

Vágólapra másolva!
Egy magyarmecskei nő mindenki előtt titkolta a terhességét, majd az újszülött fiát hagyta meghalni. Ezek után a holttestet egy cipősdobozban a szekrénybe tette.
Vágólapra másolva!

A nő magyarmecskén lakott együtt több mint tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyerekével.

Nem terveztek közös gyermeket, de a nő mégis terhes lett. Senkinek sem szólt arról, hogy gyermeket vár és orvoshoz sem ment el.

A terhesség jeleit öltözködéssel leplezte és próbálta kerülni az embereket.

Április elején a fürdőszobában megszülte a fiát. Miután a köldökzsinórt ollóval elvágta és a vért feltakarította, a csecsemőt magára hagyta, nem foglalkozott vele.

Az újszülött pár órán belül meghalt. Ezután a testet műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipősdobozban betette a szekrénybe.

Akkor bukott le, amikor élettársa rányitott a fürdőszobában, és meglátta, hogy elesett és vérzik. A kórházban derült ki, hogy szült és vérmérgezést kapott.

A bíróság a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett gyilkosság miatt öt év börtönbüntetésre ítélte. A nő legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat.