Az Operatív Törzs beutazási tilalmat rendelt el az irániaknak, és kitoloncolják őket, ha nem működnek együtt

Koronavírus Szent László kórház
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs beutazási tilalmat jelentett be az irániaknak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy azok az iráni személyek, akik nem működnek együtt a járványügyi hatósággal, és nem tartják be a járványügyi intézkedéseket, akár idegenrendészeti őrizetbe vehetők és kiutasíthatók az országból - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A Dél-Pesti Centrumkórházban elkülönített iráni egyetemisták közül ketten továbbra sem hajlandók együttműködni a karanténszabályok betartásában - közölte az operatív törzs hétfői budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón a törzs vezetője. Lakatos Tibor arról tájékoztatott, hogy az egyetemisták éjszaka és nap közben is

megpróbálták kijátszani a karantén szabályait. Jelenleg is rendőrök jelenlétével tartják fenn a biztonságos elkülönítést a Szent László Kórházban - hangsúlyozta.

Szent László Kórház Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kérdésre válaszolva Lakatos Tibor elmondta, hogy a két iráni diák

nem működött együtt az egészségügyi személyzettel, és székeket dobált ki a kórteremből.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) úgy döntött, hogy az iráni állampolgároknak kiadott, de még fel nem használt vízummal sem lehet beutazni Magyarországra - jelentette be az operatív törzs vezetője.