Gulyás Gergely a koronavírusról: A védekezésre kell összpontosítani

GULYÁS Gergely
Budapest, 2019. december 12. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. december 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy olyan válsághelyzetben vagyunk, amikor a védekezésre kell összpontosítani, az ellenzék ne támadja az operatív törzs munkájában résztvevőket, hanem segítse őket – mondta az azonnali kérdések órájában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője Lukács László György (Jobbik) azonnali kérdésére azt mondta, Kásler Miklós részt vesz a koronavírus elleni védekezésben.

– tette hozzá. Gulyás közölte, hogy az iráni diákok esetében is megtették a szükséges lépéseket, és a jövőben is mindent megtesznek a védekezésben. Egy olyan válsághelyzetben vagyunk, amikor a védekezésre kell összpontosítani, az ellenzék ne támadja az operatív törzs munkájában résztvevőket, hanem segítse őket – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely: Most a védekezésre kell összpontosítani Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sebián-Petrovszki László, a DK képviselője is a koronavírus okozta helyzetről kérdezte a kormányt. Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt válaszolta, hogy a legfontosabb, ne alakuljon ki egy gócpont az országban.

– tette hozzá. Mind a személyzeti, mind az ágyfeltételek adottak a Dél-pesti Kórházban erre. A munkáltatóknak is érdeke, hogy megelőzzék a tömeges megbetegedést - mondta Rétvári Bence.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezményről kérdezte a kormányt. Gulyás Gergely válaszában közölte, hogy a magyar kormány mind az Európai Bizottsággal való tárgyalásokon azt képviseli, mind a magyar alaptörvényben szabályozva van, hogy