A biztonság és a tisztánlátás érdekében szerdáig felfüggeszti nyelvtanfolyamait a budapesti Goethe Intézet, miután egyik tanulójuk koronavírussal fertőződött meg - közölte a német nyelvoktatási és kulturális központ hétfőn a honlapján, ahol magyarul és angolul is olvasható a tájékoztatás.

Közleményükben azt írták, hogy a hatóságok arról értesítették a budapesti Goethe Intézetet, hogy az intézet egy nyelvtanuló diákja koronavírussal fertőzött.

A Goethe Intézet megtette a szükséges óvintézkedéseket, szoros kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és mindenben szigorúan az előírásoknak megfelelően jár el - tették hozzá.

Szent László Kórház - IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A tájékoztatás nem tér ki arra, melyik koronavírus-fertőzött beteg járt a nyelviskolájukba. Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban pénteken, az operatív törzs ülése utáni tájékoztatón az elsőként megfertőződött iráni gyógyszerészhallgatóval kapcsolatban arról beszélt, hogy a kontaktkutatás során felvetődött a diákkal egy német nyelviskolába járók esetleges érintettsége.Magyarországon a hétfő délelőtti adatok szerint 9 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: 5 iráni, 1 brit és 3 magyar állampolgárt.