Dömötör Csaba: A koronavírus ügye nem lehet a pártpolitikai csatározások része

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlésben napirend előtt téma volt a koronavírus-helyzet, a migrációs válság, a nők helyzete és a klímavédelem is.
Vágólapra másolva!

Magyarországra is veszélyes a Törökországból induló migrációs nyomás – mondta Halász János. A Fidesz frakcióvezetője szerint akár több százezres migránstömeg is összeállhat a Balkánon. Szólt arról is, hogy szerencsére Görögország megvédi határait.

– mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Halász János emlékeztetett arra, hogy jó lenne, ha Magyarország is kapna segítséget Brüsszeltől a határvédelemre. Sajnos a magyar kormánypártok ismételten egyedül maradtak a hazai pártpolitikai arénában a határvédelem ügyében. A magyar határrendészeti szervek képesek megvédeni az országot – mondta Halász.

– mondta a politikus. Senkit nem engedhetünk be illegálisan, és nem szabad senkinek a nyomására meghátrálni – tette hozzá.

Dömötör Csaba a válaszában azt mondta, hogy

a külföldi állampolgárok is kötelesek alávetni magukat a járványügyi intézkedéseknek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda emlékeztetett arra, hogy akik a hatósági felszólalásnak nem engedelmeskednek, azt ki is utasíthatják. Szólt arról is, hogy Iránban több tízezer elítéltet engedtek szabadon, és ez is indokolja a szigorú kormányzati határvédelmi lépéseket. A kormány felfüggesztette a vízumkiadást az irániak számára – tette hozzá. Dömötör Csaba közölte,

Dömötör Csaba: Ez nem pártpolitikai ügy

Kilenc fertőzött betegről tudunk, és 67 ember van karanténban – mondta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Oláh Lajos (DK) napirend előtti felszólalására reagálva közölte, hogy folyamatosan zajlik az esetlegesen fertőzött emberek felkutatása és azonosítása. Dömötör emlékeztetett, hogy

Az államtitkár szólt arról is, hogy a televíziókban és a rádiókban napok óta futnak a tájékoztató kampányok, eddig 4,5 millió embert értek el. Addig folytatódik ez a tájékoztató kampány, amíg tart a járványügyi helyzet – tette hozzá. Dömötör Csaba szerint a mostani járványügyi helyzet nem pártpolitikai ügy.

– zárta szavait Dömötör Csaba.

A koronavírus is téma volt a parlamentben napirend előtt Forrás: Origo

Teljes a kormányzati átláthatóság koronavírus-ügyben, a kormányzati oldalon mindenről beszámolnak - így reagált Rétvári Bence Harangozó Tamás (MSZP) felszólalására. Szerencsére még nincsen gócpontja a koronavírusnak Magyarországon - tette hozzá.

Egy gyékényen árul a Jobbik az egészségügy tönkretevőivel

– mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Jakab Péter (Jobbik) felszólalására reagálva. Miközben Ön szeretetről beszél, addig a pártjában az Önnel nem egyetértőkkel leszámol. Az, hogy mi hazában gondolkozunk, az nem egy mutatvány, vagy egy trükk – tette hozzá. Orbán Balázs emlékeztetett arra, hogy

Orbán Balázs szólt arról, hogy pont a Jobbik szövetségesei akarták megnyitni a határokat, és fúrták a kerítést, miközben most határvédelemből oktatnak ki.

"Önök miért nem szavazták meg a Btk. szigorítását?

Egy hétköznapi, sárdobálós felszólalást lehetett hallani a Párbeszéd frakcióvezetőjétől, ahelyett, hogy a valódi problémákról beszélt volna – mondta Rétvári Bence a Párbeszéd frakcióvezetőjének a felszólalására. Tordai a vasárnapi nőnap kapcsán kritizálta a kormánypártokat. Az Emmi államtitkára emlékeztette Tordait arra, hogy

– tette fel a kérdést a politikus. Rétvári Bence elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan magas a női foglalkoztatottság, mint ma. Szólt arról is, hogy mind foglalkoztatottságban, mind a bérkülönbségek csökkenésében élenjáró Magyarország az unióban a nők tekintetében. A kormány intézkedései révén jelentősen javult a nők helyzete Magyarországon – tette hozzá.

A klímavédelem is téma volt az Országgyűlésben Forrás: Origo

Nem beszédre, hanem cselekedetekre van szükség a klímakérdésben – mondta Schanda Tamás, az ITM államtitkára Schmuck Erzsébetnek, az LMP frakcióvezetőjének felszólalására. Schanda emlékeztetett arra, hogy klímaügyben a legutóbbi parlamenti vitanapon az ellenzék nem vett részt. Szólt arról is, hogy

Magyarország egyetért abban, hogy a legnagyobb szennyezőknek kell fizetnie, és nem a magyar családoknak kell megfizetnie a klímavédelem árát.

Ragaszkodunk a kohéziós támogatások megtartásához, és azokat nem lehet a klímavédelem miatt csökkenteni. Nincsen hatékony kibocsátáscsökkentés az atomenergia támogatása nélkül – mondta Schanda.