Szembe kell néznie felesége gyilkosával a soroksári futónő férjének

2020.03.10. 11:26

A 2013-ban történt gyilkosság tárgyalása csütörtökön kezdődik, a Bors információi szerint a tárgyalóteremben találkozni fog a gyilkossággal vádolt R. Szilveszter és Gyurik Krisztina férje, Kardos Lajos.

Az előkészítő ülés után, egy bíró csere miatt, öt hónapot kellett várni a pillantra, hogy bíró elé álljon R. Szilvesztert. Csütörtökön kezdődik a több mint 6 éve történt gyilkosság tárgyalása. A Bors információi szerint tanúk meghallgatásával indul a per, a nő szüleit, férjét és az ő szüleit is beidézték a bíróságra.

Ha rövid ideig is, de Kardos Lajos és R. Szilveszter egy légtérben tartózkodik majd, látni fogják egymást.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Soha nem szeretnék egy levegőt szívni Krisztina gyilkosával, ezért az ügyvédemmel kértük a bíróságot, hogy a vallomásomat a vádlott távollétében vegyék fel. Nagyon remélem, hogy a bíró figyelembe veszi a kérésemet és sikerült ezt megoldani" – mondta Kardos Lajos a lapnak. Úgy tudja, hogy majd valaki másnak a vallomására kell majd reagálnia. Azt is elárulta, hogy a férfi szülei nem mennek el a tárgyalásra apja egészségügyi állapota miatt.

A férfi jogi képviselője, dr. Parti Ágnes a lapnak azt mondta, a törvény alapos indok esetében lehetőséget ad arra, hogy a vádlott nélkül hallgassák ki a tanúkat.

Kardos Lajos érthetően borzasztó nehezen dolgozza fel a történteket, de ettől még nem kötelező a bíróságnak számára pozitív döntést hoznia. Lehet, hogy a bíró látni akarja a reakciókat a vallomások közben, hiszen ilyenkor a tanúk és a vádlott is észrevételeket tehetnek. – mondta a Borsnak az ügyvéd. A beadványukról a tárgyaláson fog dönteni a bíró.

Forrás: Bors/Fejér Bálint

Ahogy korábban megírtuk, 2013. szeptember 25-én délután, a 36 éves Kardosné Gyurik Krisztina kocogni indult soroksári otthonából. Mivel nem ért haza a megbeszélt időre, családja aggódni kezdett, és értesítette a rendőröket, akik azonnal elkezdték keresni.Nem sokkal később találták meg a holttestét. Mint kiderült: gyilkosa megkötözte és megfojtotta a családanyát.

A kisfia csupán 11 esztendős volt akkoriban, vagyis a kamaszkor elején veszítette el az édesanyját.

Öt évig keresték a támadót. Tavaly szeptemberben egy DNS-vizsgálat mutatta ki, hogy a helyszínen talált maradványokon talált minta azonos a 41 éves R. Szilveszterével, aki ekkor is épp börtönben ült betörések miatt. A férfi tagadja, hogy ő gyilkolta meg a nőt.