Egy dorogházi vállalkozó rabszolgaként tartott egy idős férfit. Dolgoztatta, este pedig láncra kötötte, nehogy elszökjön. Naponta csak egyszer adott neki enni – írja a Blikk.

Reggelente a 21 éves B. Balázs buszokkal vitt munkásokat egy építkezésre. Este, miután hazajöttek, a buszokban vagy egy sufniban aludtak. A helyiek többször látták, hogy a vállalkozó autóit 65 éves V. György mossa le, aki fát is vágott neki és a kocsibejárót építgette. A férfi elárulta a szomszédoknak, hogy nem önszántából teszi, a vállakozó fogva tartja őt. Az ügyben nyomoni kezdtek, a fiatal férfit rabszolgatartás miatt őrizetbe vették.

Tavaly egyszer csak megjelent nálunk a Gyuri bácsi. Tőle tudjuk, hogy miután leégett a háza, Balázs 70 ezer forintért megvette őt valakitől – mondta a Blikknek a szomszédban élő asszony.

"Az biztos, hogy nem lehetett akárki a Gyuri bácsi, mert nagyon szépen, választékosan beszélt. Gyakran panaszkodott, hogy nagyon fél a Balázstól, aki rabszolgaként tartja. Éjszakánként kutyaláncra kötötte, nehogy megszökjön. Naponta egyszer adott neki enni, a ház mellett, a fűtetlen fészerben aludt. A nagy hidegben csak egy órára kapcsolhatta be a hősugárzót, mert drága az áram.

Amikor átjött hozzánk, mindig csak egy szál cigit kért, meg kávét, de nagyon hálás volt a jó szóért is, amit mellé kapott. Valószínű sikerült megszöknie, majd a menetrend szerinti busszal elutaznia, ugyanis aztán beállítottak a nyomozók, akik elvitték Balázst." - tette hozzá.

Az egész falu felháborodott a történteken.

Hát nincs szívük azoknak a fiataloknak, hogy tehettek ilyet azzal a szerencsétlen emberrel? Remélem, sok évre rács mögé dugják őket– mondta egy másik szomszéd.

Az idős férfi már biztonságban van. A vállalkozó akár 8 évre is börtönbe kerülhet.