Hollik István: Nőni fog a migrációs nyomás

2020.03.10. 15:22

Nőni fog a migrációs nyomás a balkáni útvonalon, mert a török elnök és az Európai Bizottság vezetőjének találkozóján nem született megállapodás - közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon közzétett keddi videoüzenetében.

Hollik István hangsúlyozta: a hatalmas migránsáradat miatt Brüsszel is belátta, hogy 2015-ben Magyarországnak volt igaza a határvédelem kérdésében. Ugyanakkor a koronavírus-járvány most tovább növeli a veszélyt - tette hozzá.

Kasztaniesz, 2020. március 4. Görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én. A török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő migránsokat, és megnyitja a határokat előttükForrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz

A politikus emlékeztetett arra, hogy Törökország másfél hete megnyitotta kapuit az Európába igyekvő illegális migránsok százezrei előtt. A jobboldali görög kormány éber volt, rögtön elrendelte a határok lezárását és védelmét, ám még így is több tízezer illegális migráns jutott el Európa határához. Brüsszel rögtön gyorssegélyt nyújtott a határvédelemre a görög kormánynak, ám a helyzet "kiszámíthatatlan és instabil marad" - ismertette. 

Egy biztos, nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, ezért továbbra is teljes erővel védjük a déli határokat - fogalmazott Hollik István.