Egy diák a testnevelő tanár kezére nagy erővel ráfogott, majd lecsapta, amiért a Tatabányai Járási Ügyészség Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot ellene.

A vádirat szerint az egyik megyei szakgimnázium és szakközépiskola 17 éves tanulója 2019. március 20. napján az iskola tornatermében tartózkodott testnevelés órán, ahol ott volt a fiú osztályfőnöke és egyben testnevelője is.

A testnevelés órán a tanár a tornaterem padján ülő fiúval közölte, hogy kötelező központi felmérőt kell végrehajtani az osztálynak. Mivel a kamasz nem vitte magával a tornafelszerelését, nem akart részt venni a felmérőn. A tanár felszólította, hogy szaktanári figyelmeztetés beírása miatt adja át az ellenőrzőjét és elmondta a fiúnak, hogy a sok hiányzás akár az ösztöndíjának megvonását is maga után vonhatja.Aztán a többi diák felé fordult és sorolta a feladatokat.

A fiú "feszült állapotba került és trágár módon, hangosan szidalmazta a pedagógust, majd oda lépett hozzá, és

az éppen akkor kezével gesztikuláló sértett jobb alkarját nagy erővel megfogta, majd lecsapta,

amelytől a sértett megbillent, azonban nem esett el" - olvasható Dr. Horváth Sándornak, a Tatabányai Járásbíróság helyettes sajtószóvivőjének Origónak küldött közleményében. 

Ma előkészítő ülést tartottak az ügyben. A fiút

6 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésre ítélték

és eldöntötték, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt kell állnia. A bíróság kötelező magatartási szabályként azt is előírta neki, hogy az iskolai tanulmányait folytassa, amely után álláskeresőként regisztráltassa magát, és aktívan keressen munkát.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert a vádlott, védő, és ügyész is tudomásul vette.