Postán küldték a gránátokat a váci ikreknek

bomba, Vác
Vágólapra másolva!
A múlt héten robbanás volt egy váci panel harmadik emeletén. Mint kiderült, az egyik lakásban két férfi a tűzhelyen melegített egy második világháborús gránátot, ami felrobbant. Könnyebben sérültek meg a robbanástól, pedig nem gyulladt meg semmi. A Bors információi szerint a férfi, akitől a gránátot vették, rendszeresen postán küldött nekik robbanótesteket.
Vágólapra másolva!

V. Jánost, az árust, a TEK páncélautóval vitte be a rendőrségre kihallgatásra, de ezek után már haza is mehetett. A Bors úgy tudja, hogy az eladó a Pest megyei Kókán él, és több mint 10 éve gyűjti a második világháborús gránátokat. Gyakran keres engedéllyel fémdetektorral, de az interneten is rendszeresen vásárol.

A váci megrendelői eddig 20-30 darab gránátot vehettek tőle, elméletileg hatástalanítva.

A megrendelők mindig megváltoztatták az e-mail címüket.

A lap információi szerint

V. János postán adta fel a rendelést, ügyelve arra, hogy ne lépje túl a súlyhatárt.

A férfinak több mint 200 gránát van a gyűjteményében. Mást nem gyűjt. A hatóságok többször is ellenőrizték, és az eszközöket hatástalannak találták.

A váci megrendelők, B. Ádám és B. Dávid ikertestvérek, az anyjukkal élnek. Az asszony külföldön dolgozik, a két férfit a robbanás óta nem látták a szomszédok, akik ezt nem is bánják.

– osztotta meg az asszony a robbanás után.