Idegösszeomlást kapott a Borsodnádasdon meggyilkolt Csenge apja

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
A borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított B. Rolandot a múlt héten négy évre ítélte a bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt és hazaengedték. Az ítélet után a megölt Csenge anyja a bíróság folyosóján összeesett, kórházba kellett vinni. Most az áldozat édesapja kapott idegösszeomlást. Elájult, ő is kórházba került – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A bíróság B. Rolandot gondatlanságból elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. A bírónő úgy látta, arra nincs bizonyíték, hogy ő verte volna meg a lányt. Mindössze arra van, hogy ő dobta a vízaknába, mert azt hitte, hogy halott.

A férfinak nem kellett visszamennie a börtönbe, a hátralévő büntetését házi őrizetben töltheti le.

Csenge anyja az ítélet után könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletet, aki erre nem volt hajlandó. Az asszony a bíróság folyosóján elájult. Most a lány apja került kórházba.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

– mondta a férfi a Borsnak. Három napig tartották bent, infúziót és injekciót kapott. Hétfő délben vitték haza.

"Az orvos azt mondta, hogy különösen nagy bajom nincsen, a lelki problémákat sajnos orvosilag nem tudja gyógyítani.

A lányom elvesztését a felháborító ítélet csak tetézte, amitől teljesen összeomlottam"

– magyarázta a férfi, akinek azt tanácsolták az orvosok, hogy egy hét pihenés után menjen majd vissza a pszichiátriára, ahol megpróbálnak neki segíteni.

- mondta zokogva.

Az interneten sok hír terjed az esettel kapcsolatban, köztük van egy levél, amiről azt állítják, hogy B. Roland írta a szülőknek. Ez a férfit is nagyon megviselte.

– tette hozzá az apa.

Ahogy azt korábban megírtuk, a lány holttestét egy borsodnádasdi vízaknában találták meg 2017 szeptemberében.

Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a hatóságok szerint bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

Az ügyészség gyilkossággal vádolta meg, amiért 15 évet is kaphatott volna 4 helyett. A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki ekkor már eszméletlen volt.

Azt mondta, félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta a halott lány testét.

A bíróság szerint nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte meg a lányt. Abban viszont bűnös, hogy magára hagyta Csengét. Az elsőfokon meghozott ítélet egyébként nem jogerős.

Az Origo is részletesen foglalkozott az üggyel, ebben a cikkben azt írtuk, hogy

nemcsak életszerűtlen, de a törvényeknek is ellentmond a 17 éves Csenge gyilkosának kiengedése