Gyerekek támadtak meg egy buszsofőrt Budapesten

2020.03.12. 14:55

Körbeállták és rángatták egy budapesti buszjárat vezetőjét kamaszok. A fiúk meg is ütötték a férfit, miután a sofőr arra kérte őket, hogy szálljanak le a végállomásnál. A támadáskor a férfinél lévő telefonokat is megszerezték a gyerekek.

Március 6-án este az I. kerületi Batthyány téri buszvégállomásnál történt, hogy több kamasz, akik a busz hátuljában ültek, nem akartak leszállni. A sofőr többször szólt nekik, hogy nem ülhetnek fent tovább, végül oda kellett sétálnia hozzájuk, hogy nyomatékosan rájuk szóljon: Végállomás, leszállás. Az egyikük leszállt a buszról, őt nem akart visszaengedni a sofőr, mire

a fent maradt társai körbeállták a férfit és elkezdték rángatni a ruhájánál fogva, majd a fiúk többször meg is ütötték.

IllusztrációForrás: MTI/Kovács Tamás

A támadásban

a férfi két telefonja kiesett a zsebéből. Ezeket az egyik lány felvette a földről, aztán elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség visszanézte a kamerafelvételeket, ami alapján azonosították a fiatalokat. Március 10-én délután egy II. kerületi bevásárlóközpontnál elfogtak egy 16 éves lányt és egy 16 éves fiút.

Egy órával később a kapitányságon megjelent két társuk. Az egyik egy 12 éves fiú, akit eltűnés miatt már köröztek. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 15 és 16 éves lányt, valamint a 16 éves fiút, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt. A rendőrök meghallgatták a társaság két gyermekkorú tagját is.