Göd momentumos polgármestere a feleségét tette meg az egyik bizottság elnökének

Vágólapra másolva!
Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere feleségét, Vajda Viktóriát nevezte ki a Humánügyi Bizottság élére - vette észre az Origo. A politikusfeleség egyébként egyéni képviselőjelöltként is elindult tavaly októberben: körzetét megnyerve mandátumot szerzett. Családi összefogás és szerelmi történet a Pest megyei településről - nem egészen úgy, ahogy azt a választópolgárok elképzelik.
Vágólapra másolva!

Balogh Csaba vagyok. Gödi lakos, vállalatfejlesztési szakember, közgazdász, 2 gyönyörű kislány édesapja. Feleségemmel, amint tehettük, Gödre költöztünk, hogy gyermekeink a legjobb helyen nőhessenek fel" - ezekkel a szavakkal mutatkozott be választási kampányanyagaiban a gödi összefogás momentumos polgármesterjelöltje.

Jelölti csapatának volt egy igazán különleges tagja: felesége, Vajda Viktória a település 3-as számú körzetében indult el. Balogh szeretetteljesen ajánlotta őt a választók figyelmébe egyik internetes bejegyzésében. "Öt évvel ezelőtt én már őt választottam, és nem bántam meg. Mindig számíthatok rá jóban és rosszban. Hű a szavához, családjához és az elveihez" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy amióta elvette párját feleségül, jóban-rosszban számíthat rá.

Még azt is megörökítették, ahogyan kézen fogva sétáltak el a szavazófülkéig tavaly októberben. "Mi már minden tőlünk telhetőt megtettünk Gödért Vajda Viktóriával" - üzenték közösen a Pest megyei település lakóinak, miután leadták szavazataikat.

A tavalyi önkormányzati választást követően valóban nagy szükség lesz a családi összefogására: amellett, hogy Baloghot polgármesterré választották, Vajda is bejutott a helyi képviselő-testületbe, ám a momentumos polgármester nem elégedett meg ennyivel. Első döntéseinek egyikeként azonnal bizottsági elnököt csinált feleségéből. A gödi önkormányzat oldalán elérhető információk szerint Vajda Viktória lett a Humánügyi Bizottság új elnöke, a tisztségért egyébként - a képviselői juttatáson kívül - plusz fizetés jár. Ezzel még nincs vége a sornak: információink szerint Vajda ismerősei, barátnői külsős helyet kaptak a felduzzasztott testületben.

Forrás: Göd Önkormányzatának honlapja

A gödi eset nem számít egyedinek: az önkormányzati választás óta az ellenzéki politikusok többször is saját rokonaikat helyezték pozícióba, ahelyett, hogy szakmai alapon döntöttek volna a tisztségek odaítélésekor.

  • Cserdiné Németh Angéla, XV. kerületi, DK-közeli polgármester saját fiát, Mihályi Gergőt a Népjóléti Bizottság külsős tagjának tette meg. Bizottsági tagságáért havi bruttó 200 ezer forint fog érkezni a bankszámlájára, ami az ötéves ciklust tekintve 12 millió forintot jelent.
  • A párbeszédes Tordai Bence feleségét - a szocialista Őrsi Gergely által vezetett - II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külsős szakértőjének nevezték ki.
  • Mielőtt egyszemélyes szexbotrányával megbukott volna, Gréczy Zsolt, a DK volt frakciószóvivője Újpesten helyezte el fiát. Gréczy Márton Déri Tibor momentumos polgármester mellett kapott jól fizető tisztséget, kommunikációs szakterületen segíti az önkormányzatot.
  • Szávay István volt jobbikos parlamenti képviselő felesége, Szávayné Séra Magdolna az újpesti önkormányzatnál, Czigler László jobbikos alpolgármester mellett kapott referensi állást.