Miközben az egész világ a koronavírus megfékezéséért küzd, országhatárokat zárnak le, Olaszországban naponta kétszázan halnak bele a fertőzésbe, és a magyar egészségügyi dolgozók is mindent megtesznek, hogy megállítsák a járványt, Donáth Anna azon sajnálkozik, hogy nem magyarok, hanem irániak lettek az első magyarországi fertőzöttek.

A súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, amióta kijutott Brüsszelbe, gyakorlatilag megállás nélkül a magyar nemzeti érdekek ellen dolgozik. Közismert, hogy legutóbb a Felvidéken is azért kampányolt, hogy a magyarok szlovák pártokra szavazzanak, és asszimilálódjanak. 

Donáth AnnaForrás: MTI/Momentum

Szerda este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában - miközben a koronavírus világjárvánnyá vált, az európai országok és a magyar kormány mindent megtesz a járvány feltartóztatásáért - Donáth azon sajnálkozott, hogy az első fertőzöttek Magyarországon irániak voltak és nem magyarok, vagy legalább olasz diákok. Szerinte ugyanis ez Orbán Viktornak jó, nekik pedig nyilván nem.

Amikor az első koronavírusos esetet regisztrálták Magyarországon, vagyis kiderült, hogy iráni diákok az elsők, az első reakciónk az volt, hogy ilyen nincs. Ilyen nincs, hogy ekkora szerencséje legyen Orbán Viktornak

- mondta háborogva Donáth. Később ezt egy zavart nevetgélésszerűség közben meg is ismételte. 

Természetesen minden józanon gondolkodó ember számára világos, hogy az az elsődleges kérdés, hogy a koronavírus bejutott Magyarországra, és ezzel veszélybe került minden magyar ember,tehát a miniszterelnök és a kormány számára ez nem szerencse, hanem súlyos veszély, amit el kell hárítani.

Az viszont kiderül Donáth Anna szavaiból, hogy számukra az egész koronavírus-járvány pártpolitikai kérdés, nem a veszély, a védekezés a lényeges, hanem az, hogy fel tudják-e használni az ügyet pártpolitikai kampányra vagy nem.

Miközben Olaszországban már ezernél is többen haltak meg, több mint 15 ezren fertőződtek meg a vírussal, Spanyolországban egy nap alatt közel a duplájára nőtt a halálesetek száma, az egész kontinensen elhalasztják a tömegrendezvényeket, korlátozzák a légi és áruforgalmat, karanténokat állítanak fel, és mindenki azért küzd, hogy megfékezze a járványt, a Momentumot ez láthatóan nem érdekli, ők ezzel is csak kampányolni akarnak.

Egyébként azóta megvan Magyarországon az első meggyógyult koronavírusos is, aki - a dolog természetéből adódóan - az először megfertőződött iráni diák.