Hét évet kapott egy visszaeső kórházi tolvajt

2020.03.12. 14:20

Több rendbeli kifosztás és lopás miatt első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy többszörösen visszaeső férfit, aki kórházi betegektől is lopott. Ezt közölte a Tatabányai Törvényszék csütörtökön.

Sós Réka sajtótitkár tájékoztatása szerint a férfi három különböző napon négy betegtől is pénzt lopott az esztergomi kórházban. Kihasználta a betegek távollétét és egy védekezésre képtelen állapotban lévő, frissen műtöttet is meglopott 2009 tavaszán.

A férfi később az esztergomi buszvégállomáson, egy padon alvó embertől is ellopta az értékeit, majd egy esztergomi iskola portájáról vitt el egy kézitáskát. A férfit korábban négyszer büntették már meg. 2012-ben rablás miatt 8 év börtönre ítélték, melyből 2018 végén szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfit több rendbeli kifosztás és lopás miatt

7 év fegyházbüntetésre és 94 880 forint vagyonelkobzásra ítélte.Mivel többszörös és különös visszaesőnek minősül, ezért feltételes szabadságra nem bocsátható.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, Horváth Sándor tájékoztatása szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a fegyházbüntetés mértékének emeléséért, a vádlott és a védő enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.