Egy 24 éves férfi irányításával működő bűnbanda rendszeresen elrabolt és kirabolt két férfit. Előfordult, hogy késsel és baseball ütővel fenyegették őket.

A 24 éves erdőkertesi férfi három társával együtt 2019 ősze óta sakkban tartott két fiatalt. Többször is arra kényszerítették őket, hogy szálljanak be az autóikba, majd elvették tőlük a pénzüket. Ha nem engedelmeskedtek, megfenyegették őket.

Az egyik bevált módszerük az volt, hogy az egyiküket bezárták az autóba, és addig nem engedték el, amíg a másik nem hozta el otthonról az értékeket, mint valami váltságdíjat. Szereztek így mobiltelefonokat, laptopot, tabletet, parfümöt és pénzt is. Máskor az is elég volt, hogy meglendítettek egy baseball ütőt, vagy kést vettek elő. Összesen 100 ezer forint értékben szereztek pénzt és értékeket kiszemelt áldozataiktól.

A rendőrség emberrablás, csoportosan és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indított eljárást a banda tagjai ellen. A 24 éves erdőkertesi férfit, a 18, valamint 16 éves veresegyházi társait őrizetbe vették, a 17 éves csomádi fiú viszont szabadlábon védekezhet. Az ügyészség javasolta a banda elfogott tagjainak letartóztatását, mivel többek között fennáll annak a veszélye, hogy újabb bűncselekményeket követnek el.