A koronavírus miatt Ausztria péntekre virradóra több helyen lezárta a határt Magyarország felé - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

A nemzetközi forgalom előtt

  • a miklóshalmi (Nickelsdorf),
  • a kelénpataki (Klingenbach) és
  • a rábakeresztúri (Heiligenkreuz)

átkelők maradnak nyitva. 

A vonatok pedig Szentgotthárd-Gyanafalva (Jennersdorf) irányban léphetik át a határt  - tájékoztatott az osztrák rendőrség.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a rendőrség ellenőrzi a Magyarországra beutazókat Hegyeshalomnál, a határátkelőnél 2020. március 12-énForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

A magyar és az osztrák állampolgárok emellett a pomogyi (Pamhagen), a sopronkeresztúri (Deutschkreutz), a rőtfalvai (Rattersdorf), a csajtai (Schachendorf) és a monyorókeréki (Eberau) átkelőt is használhatják.

A többi átkelőt Magyarország irányába lezárták.

A magyar hatóságok által visszaállított határellenőrzés miatt torlódásokkal és megnövekedett utazási idővel kell számolni - tette hozzá a burgenlandi rendőrség. Azt javasolták, hogy akinek nincs halaszthatatlan dolga ott, ne induljon útnak Magyarország felé.A szlovák határon is korlátozásokat léptettek életbe: bár a köpcsényi (Kittsee) átkelő nyitva marad, a szlovák határrendészet ellenőrzi a beutazókat.

Péntek reggel hét óra óta felfüggesztették a nemzetközi vonat- és buszközlekedést Ausztriából Szlovákia felé.A hajók sem köthetnek ki az országban, de az áthaladás továbbra is megengedett.