Rendkívüli intézkedések bevezetését kérte a hazai gyógyszertárakban az országos tisztifőgyógyszerész, a koronavírus terjedésének elkerülése érdekében. Az intézkedések között van, hogy egyszerre csak annyi beteg tartózkodhat a patikákban, ahány gyógyszerkiadó hely működik, továbbá a receptek aláírásához kihelyezett tollakat, a vizet és a poharakat, valamint a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, és a gyermeksarokban lévő tárgyakat beszedik. 

El Koulali Zakariás országos tisztifőgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett levelében arra kéri a hazai gyógyszertárakat, hogy a járvány elleni védekezés részeként  a patikák egyszerre csak annyi beteget engedjenek be a gyógyszertárba, ahány gyógyszerkiadó hely működik.  A gyógyszertárak az intézkedésről egy plakátot is kihelyeznek a bejáratoz a betegek számára. 

Az OGYÉI által közzétett plakátmintaForrás: OGYÉI

Az országos tisztifőgyógyszerész kérése továbbá, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikusok mérlegeljék a kiadó ablakon keresztül történő gyógyszerkiadási formát is.

Sorban álló vásárlók a MOM Parkban az új szabály bevezetése utánForrás: Olvasói fotó

Az intézkedések között van, hogy  az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a vizet és a hozzá tartozó poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat beszedik.