Pénzhez juthatnak a veronai buszbaleset áldozatainak családjai

megemlékezés gyertya mécses virág Szinyei Merse Pál Gimnázium buszbaleset Olaszország autópálya baleset A4 Verona
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Vágólapra másolva!
Három évvel a szerencsétlenség után pénzhez juthatnak a veronai buszbalesetben meghalt fiatalok hozzátartozói. Több millió eurót kaphatnak a családok, miután megegyeztek a biztosítóval.
Vágólapra másolva!

Pénzhez juthatnak a veronia buszbalesetben elhunyt fiatalok családtagjai, miután sikeresen megállapodtak a buszos cég felelősségbiztosítójával - írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy eredetileg másrcius 2-án lett volna egy találkozó Budapesten az áldozatok hozzátartozóit, valamint az érintett biztosítótársaságot képviselő ügyvédek jelenlétében, ezt azonban a koronvírus miatt lemondták. Viszont létrejött egy videokonferencia, amin minden kérdést sikerült tisztázni és mindenben sikerült megállapodni.

Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

– A biztosító korábban azt mondta, csak akkor teljesíti a kifizetéseket, ha mindenki – a túlélők és az áldozatok hozzátartozói egyaránt – elfogadják a nekik tett ajánlatot. Ez korábban meghiúsult, most azonban

– magyarázta el a helyzetet a lapnak az egyik gyászoló hozzátartozó, aki úgy tudja, hogy az ígéret szerint április 15-ig meg is történik a kifizetés.

Ez azonban csak az áldozatok hozzátartozóira vonatkozik, a túlélőkkel tovább folytatódhatnak az egyeztetések.

A Bors információja szerint a felelősségbiztosítás hatmillió euró, vagyis mintegy 1,8 milliárd forint,

a hozzátartozók között ebből több millió eurót osztanak szét arányosan.

2017. január 20-án tizenheten haltak meg, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán Verona közelében.