Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály munkatársai azonosították azt a youtubert, akinek videóblogjában elsőként jelent meg az a minden alapot nélkülöző híresztelés, hogy az operatív törzs Budapest lezárására készül - olvasható a Belügyminisztérium közleményében. 
Vágólapra másolva!

J. Levente Szabolcs budapesti lakcímén házkutatást tartottak, és számítástechnikai eszközök mellett 5,64 gramm kábítószergyanús növényi származékot is lefoglaltak - írták.

A nyomozók a férfit közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi a videó feltöltésének tényét elismerte. A BM tudatta azt is, a férfi 30 éves, középiskolát végzett, egy budapesti hotelben biztonsági őrként dolgozik.

Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra int. Kizárólag a hatóságok iránymutatásait kövessék, hiteles forrásból tájékozódjanak.

Figyelik a vírussal kapcsolatos tartalmakat

A Police.hu-n azt írják, hogy az új koronavírus magyarországi megjelenését követően a Készenléti Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folyamatosan monitorozza az interneten a fertőzéssel kapcsolatos tartalmakat.

Ennek a figyelemnek köszönhetően

több sikeres felderítés is történt az elmúlt időszakban.

A nyomozások olyan internetes oldalakon megjelentetett cikkekre, azok íróira és terjesztőire irányulnak, melyek az új koronavírussal kapcsolatban a köznyugalom megzavarására alkalmas módon valótlan állításokat tartalmaznak.