Soros blogja a járvány idején is egy Trianon-emlékmű ötletpályázaton gúnyolódik

Nagy-Magyarország térkép
Vágólapra másolva!
A 444.hu a koronavírus miatt kialakult helyzet ellenére is arra játszik, hogy az állampolgárok informálása helyett gúnyolódjon a magyarokon, illetve a kormány különböző intézkedésein. Ezúttal a Soros-blog egyik munkatársa a külhoni magyarokat és a nemzeti érzelmű belhoniakat sértegeti, azt találva problémának, hogy kiírtak egy ötletpályázatot a trianoni békediktátum centenáriuma kapcsán egy második nemzeti összetartozás emlékmű megalkotására. Ráadásképpen az ötletet egy álpályázattal kívánja kigúnyolni.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) március 10-én ötletpályázatot hirdetett meg professzionális képző- és iparművészek számára a Nemzeti Összetartozás Emlékmű elkészítésére vonatkozóan.

A pályázat meghirdetésének kontextusát a magyar történelem egyik legtragikusabb eseményének, a trianoni békediktátumnak a közelgő centenáriuma adja.

Nagy-Magyarország etnikai térképe 1880-ból. Forrás: Wikimedia Commons

A pályázat kiírását a 444.hu nevű balliberális blog egyik újságírója csak március 17-én vette észre, és ennek ürügyén úgy gondolta, hogy

a koronavírus miatt kialakult helyzet ellenére az összetartozás élményének az erősítése helyett az állampolgárok megosztására fog törekedni, külön belerúgva a külhoni és a belhoni nemzeti érzelmű magyarokba.

A cikk legelején a trianoni békediktátumot „békeszerződésnek" minősíti, azt a hamis látszatot keltve, mintha egyenrangú felek tárgyalásainak az eredményeképpen született volna meg az egyezmény, és nem kényszerítették volna rá ezt az antanthatalmak az akkori magyar vezetésre.

Jogi értelemben ugyanis nem „békeszerződésről", hanem békediktátumról beszélhetünk, hiszen az elszenvedő felet, az adott helyzetben Magyarországot, nem engedték a tárgyalóasztalhoz.

Ezt követően a pályázat kiírásának a szövegén gúnyolódik a balliberális blog munkatársa.

A cikk végén pedig egy álpályázatot indít azzal a céllal, hogy a trianoni békediktátumot elszenvedő magyarokat még 100 év elteltével is megalázza.

Forrás: 444.hu

Hiszen, amikor a WHO szerint a koronavírus-világjárvány tombol,

A 444 egyébként a járvány terjedésére vonatkozó valós információk továbbadása helyett a pánikkeltésben érdekelt, így használva fel a helyzetet olcsó politikai haszonszerzésre, akkor, amikor mindennél fontosabb lenne a nemzeti egység.