Az Index most a koronavírusra hivatkozva próbál tarhálni az emberektől

Vágólapra másolva!
Ismét koldulásba fogott az Index, de a korábbiakhoz képest is szemforgató módon: Most a koronavírus-járványra hivatkoznak, miközben óráról órára jönnek azok a hírek, miszerint egyre nagyobb bajban lehet az európai országok gazdasága, így Magyarországé is. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy egy - ideiglenesen - munka és bevétel nélkül maradt vállalkozó vagy pincér, vagy eladó, vagy éppen színész  enyhén szólva sokkal jobban rászorul az adakozásra, mint az emberek ijesztgetésével foglalkozó ellenzéki propagandaoldal.
Vágólapra másolva!

„Mi, indexesek minden helyzetben, még a mostani veszélyhelyzetben is azon vagyunk, hogy a kérdéseinket feltegyük az illetékeseknek, és azokra a legpontosabb, leghitelesebb válaszokat kapjuk a lehető leggyorsabban" – ezzel a mondattal

próbálja indokolni az Index, hogy a mostani nehéz helyzetben az emberek miért pont nekik adakozzanak.

Szemforgató módon azt is közli, hogy azért kérnek pénzt, mert most „leginkább szükség van arra, hogy lehetőleg minden kérdésünkre választ kapjunk, és ugyanígy, sőt, még jobban folytathassuk."

Mindez azért is érdekes (ha durván akarnánk fogalmazni, írhatnánk, hogy gyomorforgató), mert egy olyan helyzetben tarhálnak az emberektől, amikor jól láthatóan súlyos gazdasági nehézségekkel kell majd mindenkinek szembenézni egész Európában. Az Origo is beszámolt róla, hogy a kormány bejelentette, komoly támogatást adnak a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő iparágaknak, a világ tőzsdéi pedig rég nem látott zuhanást produkáltak. Komolyan esett az olaj ára is, és a globális turizmus is nagyon rossz időszak elé néz.

Az Index pedig egy ilyen helyzetben kíván pénzt kivenni az emberek zsebéből,

hogy például kedvenc két témájukról, az oktatásról és az egészségügyről szóló álhíreiket terjeszthessék.