Óriási lehűlés jön hétvégén

Zalaegerszeg, 2015. május 6.
Zivatarfelhők Zalaegerszeg felett 2015. május 6-án. Késő délutántól északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront érte el az országot, amely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban
Zalaegerszeg, 2015. május 6. Zivatarfelhők Zalaegerszeg felett 2015. május 6-án. Késő délutántól északnyugat felől több helyen viharossá fokozódó széllel hidegfront érte el az országot, amely este halad át a Duna vonalán, majd a késő esti, éjféli órákban az ország délkeleti részét is eléri. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Jelentős, akár 10-12 fokos lehűlésre is számítani lehet a hétvégén. Esővel, széllel érkezik a hidegfront, a hegyekben havazás is várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

A szombati napon a jelenleginél több fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely hatására jócskán befékez a tavasz, már ami a hőmérsékletet illeti.

Jóformán mindenütt egy bő 10-12 fokos hőmérséklet visszaesésre számíthatunk

- írják.

A csapadékhullás péntek este kezdődik esővel, záporral. Észak felől támad a hideg levegő, így nagyobb eséllyel ott, kiemelten a magasabban fekvő vidékeken, hegyekben várható havas eső, havazás.

A szél egyre nagyobb területen észak, északkeletire fordul, megerősödik és viharossá fokozódik

A sors pikantériája, hogy a hidegbetörés pont a csillagászati tavasz kezdetére időzít. A lehűlés nem lesz tartós, csak pár nap az előrejelzés szerint, utána lassan, de folytatódik a melegedés.