Az ellenzéki Gödöllőt nem érdekli az ellenjavaslat, a koronavírus ellenére a játszótérre küldi a gyerekeket

Vágólapra másolva!
Bár az Operatív Törzs napok óta azt kéri, hogy a bölcsődések, az óvodások és az iskolások lehetőleg maradjanak otthon a koronavírus miatt, Gémesi György szerdán egy videóban jelentette be, a város összes játszóterét fertőtlenítik. "A gyerekeket nem a szobában kell tartani, hanem a napsugáron. A jó levegő sosem árt" - így indokolt Gödöllő ellenzéki vezetője. 
Vágólapra másolva!

"Megoldva a gyermekek felügyelete abban az esetben, ha valaki nem tudja családon belül megoldani" - jelentette be Gémesi György kedden, az interneten közzétett videójában - de nem egészen olyan formában, ahogy azt sokan remélték. Ugyanis Gödöllő ellenzéki polgármestere szembemenve az árral úgy döntött, szerdára a város összes játszóterét fertőtleníti annak érdekében, hogy a gyerekek nyugodtan tudjanak játszani a koronavírus idején is. Ennek módszertani lépéseit is levezette internetes bejegyzésében.

"Holnap megkezdjük a kültéri játszóterek fertőtlenítését, olyan virucid szerrel aminek hatása négy napig garantálja a vírus mentességet. A fertőtlenítés után 5 órán keresztül nem lehet használni, ennek biztosítását is megoldjuk. (...) Szép napot kívánok mindenkinek" - írta.

Természetesen ennek az intézkedésnek is megvan a maga indoka, Gémesi ezt a városi Mesék Háza Óvoda egyik játszóterének asztalán ülve ismertette:

"A gyerekeket nem a szobában kell tartani, hanem a napsugáron. A jó levegő sosem árt."

Majd megismételte korábbi gondolatait, miszerint nincs is nagy veszély a koronavírus miatt.

"Én nem látok most sem akkora veszélyt."

Búcsúként elmondta, hogy nyugodtan lehet menni a játszótérre játszani.

"Ez azt jelenti Önök, szülők számára, különösen ebben a jóidőben, hogy nyugodtan lehet menni a játszótérre."

Csakhogy az Operatív Törzs napok óta azt kéri, hogy

lehetőleg maradjanak otthon a bölcsődések, az óvodások és az iskolások is,

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap pedig arról beszélt a parlamentben, hogy Magyarország eddig a járvány első szakaszában (az egyedi megbetegedések) volt, a következő napokban azonban át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába. A kormányfő azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek.

Játék közben Gémesi György, Gödöllő ellenzéki polgármestere Forrás:Facebook

Ha úgy vesszük, semmi különös nincs Gémesi lépésében, hiszen éppen a napokban fejtette ki járványügyi nézeteit, miszerint Magyarországon jelenleg nincs járvány.

Az ellenzéki politikus életrajza szerint egyébként orvos végzettségű, a SOTE Általános Orvosi Karán szerezte meg a diplomáját.

Egyébként az önkormányzatok - pártállástól függetlenül - sorra jelentik be, hogy a koronavírus miatt bezárják a játszótereket is.