Nem először építkeznek mobil elemekből, most kórház készül - videó

Kiskunhalas, 2020. március 16. Munkagépek dolgoznak a 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építési munkálatainak előkészítésén a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén 2020. március 16-án. A kórház a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A büntetés-végrehajtás már tegnap elkezdte építeni a járványügyi mobil konténerkórházat Kiskunmajsán. A szervezet a migrációs válsághelyzet kezelésében korábban elvégzett feladatai révén komoly tapasztalatokkal rendelkezik a hasonló munkálatokban, a magyar-szerb határszakaszon az ideiglenes biztonsági határzár első és második vonalának felállítása, a kerítéselemek és a NATO-drót gyártása mellett a tranzitzónák, valamint a táborhelyek kialakítása, a manőverút és a magasfigyelők felépítése egyaránt a feladatai közé tartozott. Ahogy konténerekből épült fel Magyarország legújabb és legmodernebb börtönének, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnek közel 800 négyzetméteres munkacsarnoka is – tudtuk meg az országos büntetés végrehajtás szóvivőjétől.
Vágólapra másolva!

A tradicionális épületek alternatívájaként különösen Európában, azon belül az Egyesült Királyságban nagyon népszerű az úgynevezett hajókonténer-építkezés.

A munkagépek, már a helyükön, tereprendezéssel kezdenek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A gyorsan elkészülő építmények széleskörű alkalmazhatóságuk, megfizethetőségük, könnyű áttelepíthetőségük és környezettudatosságuk miatt váltak népszerűvé – mondja az országos büntetés végrehajtás szóvivőjétől.

Makula György megkeresésünkre azt is hozzátette, hogy

gyorsan és pontosan, a határidőket betartva sikerrel fog helyt állni a rendkívüli helyzet által generált feladatok végrehajtásában is.