Minden eddiginél komolyabb helytállást kell tanúsítania a rendvédelemnek

Edirne, 2020. március 9. A görög határ felé tartó illegális bevándorlók a törökországi Edirne térségében 2020. március 9-én. Törökországban tartózkodó migránsok ezrei özönlöttek a görög határhoz, mert a török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő bevándorlókat és megnyitja előttük a határokat. MTI/AP/Emrah Gürel
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél komolyabb helytállást kell tanúsítaniuk a rendvédelem tagjainak a fokozódó migrációs nyomás és a koronavírus-járvány miatt - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Bakondi György azt mondta, hogy bár a Balkánon a nemzetállamok lezárták határaikat a koronavírus-terjedésének fékezése érdekében,

az illegális migráció folytatódik.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer bevándorló van, Magyarországon idén annyi embercsempészt fogtak el, mint tavaly egész évben, a görög-török határon több tízezren próbálnak erőszakosan áttörni, és folytatódik a benyomulás a szigetekre is, ahol több mint 42 ezren tartózkodnak - ismertette.

A görög határ felé tartó illegális bevándorlók a törökországi Edirne térségében március 9-én Forrás: MTI/AP/Emrah Gürel

Hangsúlyozta, hogy a migráció újabb jelentős veszélyt jelent, mert az illegális bevándorlók között is megjelent a koronavírus.