Minden menetsávot blokkolnak a kamionok Pozsonynál a D1-es, D2-es és a D4-es autópályán is, ezzel lehetetlenné téve a közlekedést a többi autós, illetve a mentőegységek számára - írja a Paraméter.sk.

A szlovák rendőrség felszólította a kamionosokat, hogy tartsák be a közúti közlekedés szabályait, és az autópályán csak a jobb közlekedési sávot használják.

A szlovák köztévé riportja szerint a D1-es autópályán Szenc és Pozsony között legalább fél órát vesztegelnek dugóban a személyautók, amelyek jobb esetben is csak a bal sávot használhatják.

Kamionok blokkolják a forgalmat az autópályán PozsonynálForrás: Facebook/ Polícia SR

Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a kialakult helyzet a Rajka-Dunacsún határátkelőn bevezetett szigorú intézkedésekkel függ össze. Felszólítjuk a sofőröket, hogy kerüljék el a D2-es autópálya Stupava és Pozsony közti szakaszát, és vegyék igénybe az első-, illetve a másodosztályú utakat! – nyilatkozta Mihalíková, aki hozzátette: felhívják a személyautósok figyelmét, hogy Szencnél használják a bal sávot is, és semmi esetre ne sorakozzanak be a dugóban álló kamionok mögé.