Orbán Viktor bejelentette, hogy év végéig nem kell a hiteleket fizetni

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. március 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. március 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy az eddig megkötött hitelek fizetési kötelezettségét év végéig a kormány felfüggeszti, sem a magánszemélyeknek, sem a vállalkozásoknak nem kell ezeket fizetni. Vagyis: december 31-ig semmilyen hitelt nem kell fizetni.    
Vágólapra másolva!

A magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke-és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük - jelentette be Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta, hogy a rövid lejáratú vállalkozási hiteleket június 30-ig meghosszabbítják. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes THM-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékában maximálják. A legsúlyosabban érintett szektorokban is lépéseket tesz a kormány.

A munkavállalók járulékát jelentősen csökkentjük, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a minimálisra csökken. A fizetési moratórium június 30-ig tart. Június 30-ig turizmusfejlesztési hozzájárulást sem kell fizetni.

A kata szerint adózó taxisoknak nem kell átalányadót fizetnie.

- mondta Orbán Viktor.

Döntöttek továbbá a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről - mondta.