Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál.

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már "Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus". Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A máskor zsúfolt Duna-part - fontos, hogy most mindenki otthon maradjon, aki csak teheti, ez az egyetlen hatékony módszer az ellen, hogy ne terjedjen a vírusFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A hazánkban azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma 73 fő. Közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból. Vagyis az aktív esetek száma 70, hiszen két beteg meggyógyult, egy beteg meghalt.