Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője az önként vállalt karanténban nyilatkozott a Heti Tv Pirkadat című műsorának.

A politikus elmondta, a karantén ideje alatt azért dolgozik is, a munkatársai is, mindenkivel interneten tartja a kapcsolatot, ahol minden szükséges feladatot el tudnak végezni, mellette természetesen jut idő az elmaradt egyéb feladatok pótlására is.

Bajkai István a miniszterelnök szerdai bejelentéséről, ahol Orbán Viktor a gazdasági életet megkönnyítő intézkedéseket jelentett be elmondta, a polgári kormány mindig is azt hangsúlyozta, hogy a munkahelyek megteremtése és megőrzése jelenti a valódi biztonságot, ennek megfelelően Magyarország először a világon hozott olyan döntéseket, amelyek pont ezt a célt szolgálják a válság közepette. A munkahelyeket megőrzik a járulékok részbeni eltörlésével, részbeni csökkentésével, amivel mind a munkaadók, mind a munkavállalók helyzetét könnyítik meg.

Volt olyan ellenzéki politikus, aki egyfelől támogatta a kormányfő elképzelését, másfelől viszont a nyugdíjasok számára több támogatást kért. Ennek kapcsán a képviselő megjegyezte, a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően vannak tartalékok, az idősebb korosztályt eddig is komoly figyelem övezte, a nyugdíjak megőrzése egy alapvető szempont most is, ahogy az is, megfelelő támogatásban részesüljenek a rászorulók, ehhez a szolgáltató rendszerek stabilan állnak. Most a járvány kapcsán különösen figyelni kell az idősebbekre, akik jobban ki vannak téve a veszélyeknek. Ezért is jelentette ki a kormány a mostani legelső határozatában azt, hogy az önkormányzatoknak kötelessége az idősebbekre figyelni, róluk gondoskodni. Erre képesnek kell lenniük, hiszen mindegyik önkormányzat elegendő tartalékkal rendelkezik – tette hozzá a politikus, példaként hozva fel Teréz- és Erzsébetvárost, a két kerületben összesen közel húszmilliárd forinttal rendelkeznek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.