Koronavírus-járvány: a magyarok többsége egyetért a szabályszegő irániak kiutasításával

Vágólapra másolva!
A magyarok 85 százaléka egyetért egyetért a szabályszegő irániak kiutasításával - derül ki a Századvég szerdán közzétett kutatásából. 
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben nagy visszhangot váltott ki a közbeszédben, hogy az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kiutasított hazánk, illetve az Európai Unió területéről tizenhárom iráni állampolgárságú egyetemistát, mivel a karantén szabályait megszegték, valamint az egészségügyi személyzet utasításainak nem tettek eleget. Sajtóinformációk szerint az említett iráni állampolgárok bírósági felülvizsgálatot, továbbá azonnali jogvédelmet kezdeményeztek a szóban forgó intézkedéssel szemben, egyikük képviseletét pedig az amerikai milliárdoshoz, Soros Györgyhöz köthető Magyar Helsinki Bizottság látja el. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság véleményét a karantén szabályait megszegő külföldi állampolgárokkal szemben foganatosított intézkedésekről.

A kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek

85 százaléka egyetért az említett szabályokat figyelmen kívül hagyó külföldiek kiutasításával,

és csupán 13 százaléka nem tartja szükségesnek ezt a lépést. A politikai önbesorolás mentén sem tapasztalhatók jelentős eltérések a kiutasítás indokoltsága kapcsán. A baloldali szavazók 80, valamint a középen állók 83 százaléka szükségesnek tartja a járványügyi szabályokat megszegő külföldi állampolgárok kiutasítását, míg a 18 illetve 16 százalékuk ezt nem látja indokoltnak. A jobboldali választók tekintetében ez az arány 90, illetve 8 százalék.

Forrás: Századvég

Évek óta megfigyelhető jelenség, hogy bizonyos külföldről finanszírozott NGO-k meghatározó közéleti kérdésekben a magyar társadalom értékrendjével és elvárásaival ellentétes álláspontra helyezkednek, amely alól a koronavírusjárvánnyal összefüggő biztonsági intézkedések sem képeznek kivételt.