Megvizsgálták a szakértők azt az asszonyt, aki tavaly végzett a kisfiával Kunszentmártonon és megállapították, hogy kóros elmeállapotban volt a gyilkosság idején. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt az anyával szemben és kérte, hogy rendeljék el a kényszergyógykezelését. 

Ahogy azt az Origo is megírta, a gyerek apja az óvodába vitte a nagyobbik gyereküket amikor a felesége rátámadt a hároméves kisfiukra.

Megverte és szíven szúrta a kisgyereket.

Egy hónapja a helyiek azt mondták, a 32 éves asszony depressziós lehetett és a gyilkosság előtti napon nagyon furcsán viselkedett.

Ugyan nem emelt rá kezet, de a nyílt utcán rángatta Petikét, hangosan beszélt vele. Pedig nyugodt, mosolygós kisfiú volt, nem hisztériázott"

- mondta az egyik kunszentmártoni tavaly decemberben.

helyszínelők a tetthelyenForrás: Police.hu

A gyilkosság idején a kisgyerek nagyanyja volt még otthon.

A kisfiúval átrohantak a szemközti kocsmába, ahol hívták a mentőket,

de az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrök a helyszínen, az otthonában fogták el a gyerekgyilkos anyát, akit le is tartóztattak, de nem a bíróságon.

Az anyát igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg. Megállapították,

hogy "kóros elmeállapotban" ölt,

amely kizárta beszámítási képességét, illetve a szakértők véleménye szerint a későbbiekben is várható, hogy hasonló cselekményt követhet el.

Az ügyészség még a vádemelés előtt indítványozta, hogy Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el az asszony előzetes kényszergyógykezelését.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a vádiratában is kezdeményezte hogy a Szolnoki Törvényszék az asszonyt a 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés vádja alól mentse fel és rendelje el a vádlott kényszergyógykezelését.