Tizenkét órásra nőtt a kamionok várakozási ideje a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A várakozó árufuvarozóknak a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai vizet osztanak az M43-as autópályán - közölte Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután.

Az autópályán több mint 35 kilométeres kamionsor alakult ki a Romániába tartó teherautókból.

A személyforgalomban a kilépő oldalon a várakozási idő háromórás. 

A román és magyar hatóságok az átkelőhelyen a meglévő tíz forgalmi sáv mellé további hármat alakítottak ki és hét sávon ellenőrzik közösen a kilépő kamion forgalmat, haton pedig a személyforgalmat. Az M43-as autópályán a a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását.

A fuvarozók közül akik tehetik, igénybe veszik a nagylaki közúti határátkelőhelyet is, ahol délután szintén jelentős várakozási idővel számolhatnak.

Több órás várakozás Gyulánál és Ártándnál is

A gyulai határátkelőnél három órát kell várakozniuk a kamionoknak a kilépésre - mondta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az MTI helyszíni információi szerint a kamionsor több kilométer hosszú a gyulai elkerülőúton, az Elek-Kétegyháza körforgalomig áll a sor.

A police.hu adatai szerint a szintén romániai határszakaszon Ártándnál 3 órát kell várakozniuk a teherfuvarozóknak.