A fertőzés elleni küzdelemben fontos felfedezést tett Semmelweis Ignác, aki rájött a kézmosás fontosságára. A magyar orvos a XIX. században rengeteg életet mentett meg emiatt, a koronavírus miatt viszont újra kiemelt fontosságú lett a szakszerű kézmosás. Erre hívja fel a figyelmet most a Google a magyar orvos előtt tisztelegve.

A Google sűrűn tart főoldalán tematikus napokat, megemlékezve egy-egy esemény fontosságáról. A techvállalat március 20-án Semmelweis Ignáccal a főoldalán jelent meg.

Semmelweis Ignác a Google címlapjánForrás: Google

Ez azért fontos, mert Semmelweis Ignác terjesztette el a kézmosást, akit emiatt az anyák megmentőjének is neveznek.A kézmosás fontosságának felfedézésével gyakorlatilag visszaszorította a gyermekágyi lázat.

Napjainkban, amikor eddig több mint 245 ezren fertőződtek meg eddig koronavírussal globálisan, és a halottak száma átlépte a 10 ezret, a megelőzés egyik fontos eszköze lett a kézmosás.

A Google ezért a magyar orvossal illusztrált videóval hívja fel a figyelmet a folyamat fontosságára, annak szakaszaira és időtartamára.