103-ra nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma

koronavírus
A koronavírus-fertőzés márciustól világjárvánnyá vált. Egyes felmérések szerint a megfertőződöttek mintegy 60 százalékánál tünet a szaglásérzékelés jelentős romlása, vagy átmeneti megszűnése
Vágólapra másolva!
Újabb 18 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon, 16 magyar és két külföldi állampolgárnál mutatták ki a vírust, ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a kormányzati tájékoztató honlap legújabb jelentéséből.
Vágólapra másolva!

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus - hívja fel a figyelmet a kormányzati tájékoztató honlap.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

Az aktív esetek száma 92, négy fertőzött meghalt, 7 meggyógyult.