Így segíthet a koronavírus-járvány idején

2020.03.21. 12:34

Folyamatosan figyelmeztetnek a szakemberek, hogy a 65 év felettieket maradjanak otthon a koronavírus-járvány idején, mert ők az életkoruknál fogva is veszélyeztetettek, nem beszélve arról, ha más betegségük is van. Emiatt egy plakátot is készítettek, amelyet bárki kiragaszthat.

A felhívás az idősekhez szól, hogy maradjanak otthon. A plakátot a kormányzati tájékoztató oldalról lehet kis és nagy méretben letölteni, az Országos Mentőszolgálat pedig azt írja, hogy ezt bárki kiteheti az ablakába figyelmeztetésül.

A plakáton arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus nagyon gyorsan terjed és az idősekre a legveszélyesebb, ezért arra kérik őket,  hogy mindent tegyenek meg, hogy ne kelljen kimenniük az utcára, és ne kelljen elhagyniuk a lakást. 

Az is szerepel rajta, hogy az önkormányzatok kötelesek gondoskodni az ellátásukról, ezért ha szükséges, forduljanak hozzájuk segítségért.

Forrás: Facebook

Emlékeztetnek, hogy a vírus mindenkinek az életére nagy hatással van, de a szabályok betartásával elkerülhető a nagyobb baj.